Opći uvjeti

Ovi opći uvjeti i Odredbe poslovanja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu. Korištenjem Internet stranice Krajnji korisnici iskazuju da se slažu s ovim Općim uvjetima poslovanja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu u skladu s njima te su suglasni s propisanim posljedicama. Pravo korištenja Internetske stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

1. Prijave i rezervacije

1.1
Naručitelji svoje narudžbe prijevoza mogu napraviti na stranici www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu kao i kod drugih partnera ovlaštenih za prodaju u kojem slučaju će se uz ove opće uvjete primjenjivati Opći kao i komercijalni uvjeti tog ovlaštenog partnera. Da bi se naručitelju omogućila kupnja prijevoza potrebno je da naručitelj izabere u web shopu željeni prijevoz/transfer,  broj željenih mjesta, ukoliko naručitelj želi putno osiguranja tada se klikne željeni broj putnih osiguranja, ukoliko naručitelj ne želi putno osiguranje tada se izabere NE ŽELIM PUTNO OSIGURANJE i klikne dodaj u košaricu. Nakon toga klikne se pogledaj košaricu i zatim kreni na plaćanje. Na sljedećoj stranici potrebno je upisati ime i prezime, mail adresu, kontakt broj telefona, adresu, poštanski broj, mjesto, državu. Ukoliko naručitelj želi putno osiguranje OBAVEZNO je putem maila poslati OIB, adresu i datume rođenja svih osoba koje žele putno osiguranje. Prije klika naručite OBAVEZNO se klikne prihvaćanje Opće uvjete i Odredbe www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu. Osoba koja unosi podatke je odgovorna za njihovu ispravnost. PIPO-TRAVEL d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za pogrešno unesene ili neistinite podatke. Osoba koja vrši rezervaciju za veću grupu prihvaća ove Opće uvjete i Odredbe u ime cijele grupe i smatra se nositeljem svih prava i obaveza Općih uvjeta i Odredbi. Naručitelj će nakon izvršene narudžbe zaprimiti na mail narudžbu/ugovor o prijevozu sa svim detaljima vezano za izvršenje uplate. Rok važenja narudžbe/ugovora kod odabira plaćanja virmanom/internet bankarstvom naveden je na narudžbi/ponudi. Ukoliko nakon isteka važenja narudžbe/ponude naručitelj nije izvršio uplatu narudžba se poništava, www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu nije odgovoran ukoliko naručitelj uplatu izvrši nakon isteka ponude, a u to vrijeme su prijevozi koje je naručitelj naručio rasprodani. U tom slučaju www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu vraća cijeli uplaćeni iznos ili može naručitelju ponuditi drugi prijevoz (isti koncert ali sa drugim datumom, prijevozom, mjestom održavanja).
Uplatom po dobivenoj narudžbi/ugovoru kupac u cijelosti prihvaća navedene Uvjete i Odredbe te na mail adresu navedenu u narudžbi/ugovoru dobiva račun.
– rezervacija se smatra potvrđenom kada se zaprimi cjelokupna ili djelomična (u slučaju obročnog plaćanja) uplata od strane kupca,
– ukoliko kupac ne izvrši uplatu do datuma isteka ponude smatrat će se da je odustao od narudžbe, s time da uplata mora biti vidljiva na našem računu s datumom važenja ponude,
– ukoliko naručitelj izvrši uplatu nakon datuma isteka valjanosti ponude, a došlo je do promjene cijene prijevoza/transfera prema cjeniku na službenoj stranici www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu naručitelj će o tome biti obaviješten te će moći izabrati između mogućnosti otkaza narudžbe ili plaćanja promijenjenog iznosa cijene prijevoza koji je naveden na internet stranici www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu.
1.2. Sve detalje oko polaska (točan termin, mjesto, kontakt broj) naručitelj će dobiti na email koji je prijavio prilikom narudžbe najkasnije 2 dana prije polaska (u slučaju bilo kakve promjene, naručitelj će biti obaviješten putem emaila navedenog u narudžbi/ugovoru).
– Putnici su se dužni pridržavati termina polaska (točan termin, mjesto) navedenog na internet stranici www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu.
1.3. U slučaju kašnjenja putnika prilikom odlaska na koncert ili polazak sa koncerta više od 15 minuta, a bez prethodne obavijesti, www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu nisu dužni čekati.
1.4. Prijevozi se vrše kombi vozilima kod manjeg broja prijavljenih a kod većeg broja prijavljenih po potrebi autobusima visoke turističke klase.
Minimalan broj putnika kod kombi vozila je 8 putnika po vozilu, a kod busa 25 putnika za siguran polazak.
1.5. Ukoliko nema dovoljan broj prijavljenih organizator prijevoza može ponuditi prijevoz na putovanje naručiteljima za broj prijavljenih po cijeni koja se može razlikovati navedene u promociji.
1.6. Ukoliko nema dovoljan broj prijavljenih organizator prijevoza može otkazati putovanje.
1.7. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu mogu napraviti ponudu interesa i objaviti je javno na svojim web stranicama i društvenim mrežama koja je informativnog karaktera i služi informiranju zainteresiranosti naručitelja/putnika za određeni koncert/događaj.
1.8. Informativna ponuda interesa ne garantira da će se i određeni prijevoz organizirati.

2. Prijevozi za maloljetne osobe

Ukoliko maloljetna osoba putuje sama bez pratnje odrasle osobe dužna je na polazak donijeti SUGLASNOST RODITELJA/STARATELJA, s kojom potvrđuju da su roditelj/staratelj suglasni da maloljetna osoba putuje na vlastitu odgovornost. Ukoliko maloljetna osoba na polazak ne donese navedenu potvrdu, PIPO-TRAVEL d.o.o. zadržava pravo da maloljetnoj osobi ne dopusti polazak, bez posebne naknade ili povrata uplaćenih sredstava. SUGLASNOST se zatraži i šalje putem maila.

3. Cijena prijevoza

3.1. Cijena prijevoza uključuje : PDV, prijevoz na koncert/događaj sa polaskom iz mjesta navedenog u narudžbi/ugovoru, povratak s koncerta/događaja ,osiguranje od odgovornosti.
3.2. Cijena prijevoza ne uključuje : ulaznicu na koncert/sajam/event ,osiguranje od nezgode ,dodatne troškove po želji naručitelja.
3.3. Kod prijevoza sa promjenom cijena na određeni datum, kupcu se obračunava cijena koja je navedena na dan zaprimljene uplate na račun www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu.
3.4. U slučaju da je kupac naručio prijevoz po jednoj cijeni, a u međuvremenu je došlo do promjene cijene, kupac će biti obaviješten te će mu se ponuditi opcija doplate prijevoza ili povrata uplaćenih sredstava.
3.5. Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena prijevoza objavljena na internet stranici www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu.
3.6. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržavaju pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene, te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

4. Cijena aranžmana

4.1 Cijena aranžmana uključuje prijevoz na koncert sa polaskom iz mjesta navedenog u aranžmanu, povratak s koncerta, ulaznicu koju naručitelj odabere kod narudžbe te stručnu pratnju (pratitelja putovanja za grupe veće 15 putnika) od strane agencije na cijelom putovanju.
Kod aranžmana sa promjenom cijena na određeni datum, kupcu se obračunava cijena koja je navedena na dan zaprimljene uplate na račun PIPO – TRAVEL d.o.o. (kod aranžmana gdje se cijena jednog tipa ulaznice mijenja na određeni datum). U slučaju da je kupac naručio aranžman po jednoj cijeni, a u međuvremenu je došlo do promjene cijene, kupac će biti obaviješten te će mu se ponuditi opcija doplate aranžmana ili povrata uplaćenih sredstava.
Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena aranžmana objavljena na internet stranici www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene, te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

5. Prodaja ulaznica za koncerte u aranžmanima i ostale događaje

5.1 Kod prodaje ulaznica za koncerte www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu sudjeluje kao posrednik u prodaji i ne odgovara za točnost cijena objavljenih na internet stranici www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu jer postoji mogućnosti promjene bez prethodne najave organizatora. Kod otkaza koncerta ili drugih promjena od strane Organizatora koncerta, gdje je moguć povrat ulaznica (ukoliko Organizator koncerta odobri povrat), kupci su dužni vratiti ulaznice preporučenom poštom na adresu PIPO-TRAVEL d.o.o. , za prijevoz i putnička agencija, Pomer 75, 52203 Medulin. Iznos za ulaznice se vraća na bankovni račun ili na račun kreditne kartice kojom je kupac izvršio transakciju. Troškovi poštarine ili drugi troškovi koji mogu nastati zbog otkaza ili druge promjene koje su vezane uz događaj se ne vračaju.
Sukladno čl. 79. st. 1. t. 12. Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora na daljinu (povrata novca) s obzirom da je predmet ugovora pružanje usluga vezanih uz slobodno vrijeme, koje se događaju u točno određeno vrijeme odnosno u određenom razdoblju.

6. Uvjeti kupnje prijevoza

6.1. Narudžba svih vrsta prijevoza koji su dostupni mogu se naručiti putem stranice www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu . U slučaju da neki prijevozi nisu dostupni, narudžba istih neće biti moguća. Naručitelj se obvezuje kod uplate virmanom / internet bankarstvom izvršiti jednokratnu uplatu u minimalnom iznosu 50% cijene prijevoza u roku valjanosti ponude, čime je njegova rezervacija potvrđena.
6.2. Prijedlozi od klijenata za prijevoz ili neki drugi određeni koncerti/sajmovi/eventi su mogući ukoliko bude minimalan broj putnika ili zakup cijelog vozila.
6.3. Ukoliko prijedlozi nemaju minimalan broj putnika vrijede Čl. 1. stavak 1.4. ,stavak 1.5. ,stavak 1.6. ovih Općih uvjeta i Odredbi poslovanja.
6.4. Naručeni prijevoz može se mijenjati u roku od 48 sati od datuma narudžbe ,nakon isteka roka prijevoz više nije moguće mijenjati.

7. Otkaz putovanja od strane naručitelja

7.1. Ukoliko naručitelj prijevoza želi otkazati svoju rezervaciju mora to učiniti pismeno i poslati na email adresu koncerti.eventi@gmail.com ili preporučenim pismom na sljedeću adresu tvrtke PIPO-TRAVEL d.o.o. ,Rižanske Skupštine 48,52100 Pula. Datum primljenog pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova prema ljestvici koja slijedi:
7.2. Za prijevoze uplaćene u cijelosti povrat se obračunava prema slijedećim uvjetima:
– za otkaz do 45 dana prije datuma putovanja www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu vraća cijeli uplaćeni iznos od vrijednosti prijevoza;
– za otkaz od 44 do 30 dana prije datuma putovanja www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava 15% vrijednosti prijevoza;
– za otkaz od 29 dana do 15 dana prije putovanja www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava 35% vrijednosti prijevoza;
– za otkaz od 14 dana do 72h prije datuma putovanja www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava 65% vrijednosti prijevoza;
– za otkaz od 72h i manje prije datuma putovanja do početka putovanja www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava 100% vrijednosti prijevoza.
7.3. U slučaju da naručitelj nije u mogućnosti iskoristiti kupljeni prijevoz, može u svoje ime prijaviti drugog putnika bez dodatnih troškova do 24 sata prije datuma polaska.
7.4. U slučaju otkaza od strane naručitelja, www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu će u roku od 20 dana, od dana potvrde za otkazivanjem, izvršiti povrat pripadajućeg iznosa.
7.5. Za prijevoze koji se plaćaju u ratama te nisu u cijelosti uplaćeni vrijede slijedeći uvjeti:
– za otkaz do 20 dana prije polaska vraća se 40% uplaćenog iznosa,
– za otkaz od 19 dana do 72h prije polaska vraća se 15% uplaćenog iznosa;
– za otkaz od 72h i manje prije datuma putovanja do početka putovanja www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava 100% vrijednosti prijevoza.

8. Osiguranja

8.1. Putno osiguranje (19,00kn / po osobi) uključuje osigurane iznose:
– putno zdravstveno osiguranje do 50.000,00€;
– trajni progresivni invaliditet: do 10.000,00€;
– smrt uslijed nesretnog slučaja: 5.000,00€ – jednokratna naknada za boravak u bolnici duže od 72 sata.
8.2. Osiguranje od odgovornosti
PIPO-TRAVEL d.o.o. ima ugovorenu policu osiguranja od odgovornosti kod Wiener osiguranje Vienna Insurance group d.d. ,ova polica omogućava putniku neposredno ostvarenje prava na naknadu štete ili povrat troškova proizašlih od neizvršenja ugovora o putovanju.

9. Načini plaćanja

9.1. Načini plaćanja su mogući putem Internet bankarstva ili virmanom.
9.2. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu prihvaća plaćanje po narudžbi/ugovoru virmanom odnosno internet bankarstvom direktnom uplatom na transakcijski račun tvrtke.
9.3. Sve cijene na stranicama www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu izražene su u kunama te sadržavaju PDV. U ovom slučaju PDV je obračunat po stopi od 25%.
9.4. U slučaju plaćanja prijevoza iz inozemstva, Naručitelj prijevoza je obavezan platiti sve ostale troškove i bankarske provizije za inozemno plaćanje.

10. PLAĆANJE INTERNET BANKARSTVOM ILI OPĆOM UPLATINCOM
10.1. Odabirom ove vrste plaćanja Naručitelju će na email adresu koji je naveo kod registracije stići ponuda po kojoj može izvršiti uplatu.
10.2. Prilikom uplate općom uplatnicom ili internet bankarstvom Naručitelj prijevoza OBAVEZNO mora navesti POZIV NA BROJ plaćanja koji je naveden u ponudi kako bi uplata mogla biti povezana sa narudžbom/ugovorom o prijevozu. U slučaju da naručitelj prijevoza ne upiše ISPRAVAN POZIV NA BROJ i www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu ne može povezati uplatu sa narudžbom/ugovor o prijevozu www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu nije odgovoran ukoliko se naručitelju ne potvrdi narudžba/prijevoz , odnosno ukoliko se za naručitelja ne rezerviraju mjesta u vozilu.
10.3. Za potvrdu narudžbe potrebno je izvršiti uplatu prema dobivenoj ponudi. Za PLAĆANJE NA RATE potrebno je uplatiti minimalno 30% iznosa primljene ponude ali u roku datuma valjanosti ponude, dok se ostatak može uplatiti u mjesečnim ratama da najkasnije 30 dana od datuma prijevoza/koncerta ili 15 dana prije polaska ukoliko ovaj uvjet nastupa prije. U slučaju da je od narudžbe manje od 15 dana do polaska nije moguće plaćanje na rate te je potrebno uplatiti 100% iznosa prijevoza/narudžbe. U suprotnom www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava pravo otkazivanja narudžbe.
10.4. PLAĆANJA NA RATE je OBAVEZNO upisati prilikom narudžbe putem web-a. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu . Www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu ima pravo izmjene mogućnosti obročnog plaćanja u iznimnim ili pojedinim narudžbama/prijevozima, a o čemu će Naručitelji biti obaviješteni kod same izrade narudžbe ili u samim narudžbama/prijevozima.

11. Otkaz putovanja od strane www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu

11.1. Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava pravo otkaza putovanja, ali najkasnije 3 dana prije početka putovanja ili samo iz pojedinih mjesta polaska ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika. 11.2. Minimalan broj putnika kod kombi vozila je 8 putnika po vozilu, a kod busa 25 putnika za siguran polazak.
11.3. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava pravo na potpune i djelomične promjene programa putovanja ukoliko prije početka putovanja nastupe izvanredne okolnosti koje nije bilo moguće predvidjeti ili izbjeći.
11.4. Ukoliko www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu otkaže putovanje, naručitelj ima pravo na isplatu cijelog uplaćenoga iznosa, ali ne i na naknadu štete ili eventualnih dodatnih troškova koje je putnik pretrpio zbog otkazivanja putovanja. Kod otkaza putovanja od strane www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu naručitelj ima pravo na povrat cijelog iznosa. U slučaju da se dio putovanja izvršio, putnici imaju pravo na djelomičan povrat, koji će biti određen od strane www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu prema prijeđenom dijelu puta.

12. Otkaz koncerta na dan dolaska na mjesto koncerta

12.1. Ukoliko je koncert odgođen prije polaska te najavljen za novi termin, naručitelji imaju pravo na povrat cjelokupnog iznosa ali do određenog roka koji će biti određen u tom slučaju za svaki koncert zasebno, a o tome će svi naručitelji biti obaviještenim e-mailom kojeg su upisali prilikom narudžbe . 12.2. Nakon navedenog roka naručitelj nema pravo na povrat uplaćenoga iznosa zbog vlastitog odustajanja od putovanja već može zahtijevati povrat u skladu s Općim uvjetima. U slučaju da je putovanje započelo i na putu se dozna za otkazivanje koncerta, naručitelj ima pravo na povrat dijela uplaćenoga iznosa koji će odrediti www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu prema prijeđenom dijelu puta.
12.3. U slučaju da Organizator koncerta ili sam izvođač otkaže nastup na dan koncerta, odnosno kada putnici već stignu na mjesto koncerta www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu ne vraća uplaćeni iznos prijevoza.

13. Naručitelji prijevoza/putnici putuju na vlastitu odgovornost

13.1. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu NE preuzima nikakvu odgovornost za moguće ozljede, krađe i drugo, što bi se moglo dogoditi tijekom putovanja. Maloljetne osobe mogu putovati same ali na vlastitu odgovornost uz ovjerenu suglasnost roditelja/staratelja (suglasnost nije potrebno ovjeravati u javnobilježničkom uredu). Putnici su dužni slijediti upute organizatora, vozača kombija/autobusa te držati red i čistoću u vozilima. Ukoliko dođe do onemogućavanja normalnog tijeka putovanja, nasilnog ili uvredljivog ponašanja prema organizatoru, vozaču ili ostalim putnicima, zadržavamo pravo da osobu koja radi probleme uskratimo prijevoz. Osobi kojoj je uskraćen daljnji prijevoz troškove daljnjeg putovanja snosi na vlastitu odgovornost te nema pravo na povrat uplaćenoga iznosa.
13.2. Svi putnici putuju na vlastitu odgovornost ,organizator prijevoza NE preuzima nikakvu odgovornost za moguće krađe ,ozljede i dr.

14. Šteta u kombiju/autobusu od strane putnika

14.1. Ukoliko dođe do oštećenja kombija/autobusa od strane putnika ili treće osobe, zadržavamo pravo pozvati policiju koja dalje intervenira prema prekršitelju. Www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu ima pravo tražiti naknadu štete u ime prijevoznika i organizatora prijevoza.

15. Polasci/Odlasci na koncert/događaj

15.1. Polasci na koncert ili događaj su ISKLJUČIVO točni, svi putnici su obavezni biti na dogovorenom mjestu min. 20 min. prije polaska.
15.2. Polasci sa koncerta/događaja kreću najkasnije 30 min – 45 min nakon završetka koncerta ili događaja, ukoliko se naručitelj NE pojavi odnosno ne javlja se na broj telefona koji je ostavio pri narudžbi prijevoza nakon isteka max . sat vremena organizator prijevoza i prijevoznik nastavljaju putovanje bez putnika, u tom slučaju putnik snosi sve troškove svog putovanja na koncert, događaj ili povratak.
15.3. Ukoliko putnik kasni organizator prijevoza ili prijevoznik nisu dužni čekati i putnik nema pravo na povrat uplaćenog novca.

16. Putovanja u inozemstvo

16.1. Putnici su obvezni posjedovati valjane osobne putne isprave. Nevaljane isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ne proizvode nikakve štetne posljedice za www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu, a ukoliko bi zbog takvog propusta putnika www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu pretrpio dodatnu štetu, putnik je dužan istu nadoknaditi. Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, troškove izdavanja novih isprava snosi sam putnik. Ukoliko su putnici strani državljani, a potrebna je viza, moraju sami osigurati za svu dokumentaciju za putovanje u inozemstvo (vize…). putnici su dužni poštovati carinske, devizne i zakonske propise Republike Hrvatske i država kroz koje se putuje. Ukoliko putnik zbog isteka valjanosti putnog dokumenta ili vlastitog nepoštivanja carinskih, deviznih ili zakonskih propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi posljedice i troškove koji proizađu. Www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu nije odgovoran za odluke carinskih i policijskih i drugih državnih tijela kojima se putniku ne dozvoljava ulazak u pojedinu zemlju.
16.2. Ukoliko se putuje na koncerte ili događaje izvan granica RH i ustanovi se da putnik nema osobni dokument ,organizator prijevoza i prijevoznik mogu nastaviti putovanje bez određenog putnika koji nemaju sve potrebne dokumente radi prelaska državne granice, putnik u tom slučaju sam snosi troškove povratka i nema pravo povratak na uplaćeni novac za prijevoz.

17. Reklamacije i prigovori

17.1. Naglašavamo da je u interesu naručitelja da svoj prigovor svakako dostave e-mailom na pipotravel.info@gmail.com. Pisani prigovor Naručitelj prijevoza je dužan uložiti u roku od 8 dana nakon završetka putovanja. Ukoliko naručitelj uloži pismeni prigovor nakon tog roka, www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu takav prigovor nije dužan uzeti u obzir. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu je dužan donijeti pismeno rješenje na ovaj prigovor u roku od 15 dana po primitku prigovora, a može odgoditi rok rješenja o pritužbi za dodatnih 15 dana zbog prikupljanja informacija. Dok postupak rješenja traje, a ukupno najviše 15, odnosno 30 dana nakon ulaganja prigovora, naručitelj se neopozivo odriče posredovanje bilo koje druge osobe ili druge institucije, kao i davanja informacija u medije. Isto tako u ovom vremenu naručitelj se odriče prava na tužbu. Najviši iznos nadoknade po prigovoru može doseći iznos prigovorenog dijela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos prijevoza.

18. Obveze www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu

18.1. Www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu je dužan brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog gospodarstvenika te skrbiti o pravima i interesima putnika. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu će sve navedene obveze iz svojih programa izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju “više” sile ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu nije dužan pružati usluge van ovih Općih Uvjeta i Odredbi. 18.2. www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu ne odgovara za eventualne pogreške u tisku.

19. Obveze putnika i odgovornost za štetu

19.1. Putnik je dužan na zahtjev organizatora pravodobno dostaviti sve podatke potrebne za organiziranje putovanja te podatke potrebne za prelazak preko granice. Putnik sam odgovara za štetu koju prouzroči, a posebno za štetu koja je nastala kao posljedica nepoštivanja ugovora i ovih Općih Uvjeta i Odredbi. 19.2. Sva šteta koja je nastala od strane putnika nepoštivanjem ovih pravila organizator prijevoza ima pravo tražiti naknadu.

20. Komentari

20.1. Svi komentari upisani na stranici www.pipo-travel.hr , www.koncerti-eventi.eu , facebook i drugim društvenim mrežama isključivo su izražavanje stava korisnika koji ga je napisao te www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu ne snosi nikakve posljedice na komentare koji su upisani na stranici. 20. 2 Www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu zadržava pravo izbrisati komentar za koji smatra da je neprikladan te će sve komentare koji vrijeđaju po bilo kojoj osnovi ili su neprimjerenog sadržaja izbrisati.

21. Youtube linkovi

21.1. Www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu koristi Youtube linkove korisnika koji su registrirani korisnici Youtube-a te ni u kojem slučaju nije vlasnik niti distributer prikazanog videa te se ograđuje od bilo kakve odgovornosti. U slučaju da postoji kršenje autorskih prava, odgovoran je isključivo korisnik koji je sadržaj postavio na Youtube, a ni u kojem slučaju www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu. U tom slučaju www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu će sporan sadržaj maknuti.

22. Izjava o privatnosti
www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije ugovorenih prijevoza/putovanja i koristit će se za realizaciju ugovora između putnika i www.pipo-travel.hr odnosno www.koncerti-eventi.eu .Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. . Putnik je suglasan da se njegovi osobni podaci mogu koristiti u svrhu realizacije ugovorenih putovanja/prijevoza.
www.pipo-travel.hr i www.koncerti-eventi.eu se obvezuje da osobne podatke putnika neće iznijeti iz zemlje osim u svrhu realizacije ugovorenih putovanja/prijevoza. Iznimka od davanja osobnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje polica putnog osiguranja (članak 6 ovih Općih uvjeta i odredba), odnosno ukoliko putnik zaključi policu osiguranja, tada će se njegovi osobni podaci proslijediti osiguravajućem društvu.. Djelomičnom ili cjelokupnom uplatom naručitelj u cijelosti prihvaća program i Opće uvjete i Odredbe.